keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Elmon päikky


Sain luvan ottaa Elmon esikoulusta kuvia. Ja kun päikky oli loppu, niin räpsin paikasta kuvia sieltä täältä. Elmon päikky sijaitsee noin kilometrin päässä meidän kotoa Bowman Centre:ssä, mikä on tälläinen "järjestöjen keskus", jota eri tahot vuokraavat itselleen. Päiväaikaan Bowman Centre on siis Wind In The Willows Pre-School:n käytössä. Tämän vuoksi henkilökunnan tulee rakentaa joka päivä leikki ja toimintatilat lapsille ja siivota ne pois illaksi.


Elmon päikyssä on tälläisiä alueita, missä lapsi voi leikkiä ja toimia itsenäisesti. Lasten hoitajat välillä käynnistävät jonkin toiminnon, mutta lapsi usein jatkaa siitä itse. Yhteisiäkin toimintoja ja laulu-leikkihetkiä kerhossa on jonkin verran. Yllä oleva alue on: "Small World Area". Teemat vaihtelevat päivittäin.


Role Play Area. Missä tällä kertaa teemana avaruusseikkailu ja tämä idea oli lähtenyt lapsista itsestään. Olivat leikkineet kyseistä leikkiä ulkona, jolloin ohjaajat laittoivat "avaruusraketin" sisälle plus lisähöysteet.


Lukemis ja rauhoittumisalue.


Elmo kun on tällä Englannissa esikouluikäinen, niin hänellä on päivittäin puolituntinen opetustuokio. Siellä opetellaan mm. laskemaan, värejä, viikon päiviä ja tervehtimään eri kielillä.



Malleable area. = Muovailu alue



Baby-area on alle 3-vuotiaille lapsille ja heille on omat hoitajat.


Toimisto. Elmo saa Britannian valtiolta 15 tuntia viikossa ilmaiseksi olla päikyssä, ylimääräisestä laskutetaan.


Tässä on tälläinen askartelu alue, jossa näköjään on menossa syksyiset askartelut.


Askartelualuetta.


En muista mikä tämä alue oli englanniksi, mutta tällä aluella voi perustaa vaikka poikabändin ja soittaa musaa.



Ja tässä osa henkilökuntaa vasemmalta: Hana, Andrea, Becky ja George. Becky on Elmon "Keyperson" eli vastuuhenkilö, joka seuraa Elmon kehitystä tarkemmin. Jokaiselle lapselle on osoitettu oma vastuuhenkilö ja he arvioivat lapsen kehitystä eri osa-alueittain.

Jos joku innokas haluaa tietää lisää, tässä on linkki Elmon päikyn sivuille:

http://windinthewillowspreschool.org/default.aspx


Terkkuja hei kaikille lukijoille, tästä alkoi viimeinen puristus, se on tasan kuukausi jäljellä.

Toivoopi Sirkku-Liisa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On vähän erinäköistä touhua kun Suomessa! Tai enhän minä oo ollu koskaan päiväkodissa. Tuntuu vaan siltä. Tervetuloa vaan takasin tänne kotimaahan. Kuukausi menee, että hurahtaa! JP

Anonyymi kirjoitti...

Wow! Olisi aika siistiä päästä tutustumaan työtä tekemällä brittiläiseen päivähoitoon ts. varhaiskasvatukseen.

Tervetuloa uudeksi vuodeksi takaisin Suomen maan kamaralle!

T. Manna