perjantai 30. syyskuuta 2011

Espanjan reissu


Meiksi, Elmo ja mummi otettiin halpisloma Espanjan rannikolle, lähelle Fuengirolaa. Paikan nimi oli Club La Costa, mikä oli tälläinen minikylä palveluineen. Ah, miten lämmintä siellä olikaan, koko ajan 30 asteen tuntumassa.


Uima-altaalla tuli oltua joka päivä. Elmo polskutteli kovasti vedessä ja me mummin kanssa vuorottelimme, sillä vesi ei aina tuntunut niin lämpimältä.




Kuvassa Elmo ja mummi voimistelee ja joogaa. Odotamme "junaa" bussipysäkillä. Tällä junalla pääsi käymään tämän minikylän toisessa päässä tai sillä pääsi lähelle uimarantaa. Busseja kulki aina puolen tunnin välein. Siis se oli auto, joka oli naamioitu junan näköiseksi.


Mummi ja Elmo joogaa.

 

Myös meren rannalla olimme päivittäin. Siellä en päästänyt Elmo uimaan ja hauskinta olikin juosta aaltoja karkuun. Viimeisinä oli niin suuria aaltoja, että ne olisivat vieneet minutkin mennessään. Kyllä minä mietin niitä aaltoja katsellessa, että mikä on se tunne ollut niillä jotka ovat nähneet tsunamin tulevan, kun nuokin aallot olivat hurjia. Elmo kaatui kerran aaltoihin ja siinä säikähti kyllä kumpikin, mutta pian se Elmolta unohtuikin ja eikun uudestaan juoksemaan aaltoja pakoon. Sillä kertaa visusti äidin kädestä pitäen.

Yksi päivä oli pilvinen, joka sopi mainiosti eläintarhassa ja kaupoilla kiertelemiseen. En ostanut paljoa!!!! ;)




Eläintarhassa oli tälläinen mieletön puu, jota joutui ihan kovasti pohtimaan, että onko tuo aito. Emme varmaa tietoa saaneet, mutta arvelimme että ehkä ei.

Toisena päivänä kävimme Elmon kanssa kahden vesihuvipuistossa. Eipä siellä hirveästi ollut 3,5-vuotiaalle, sillä ne jättiliukumäet näyttivät todella hurjilta. Aika kului kuitenkin hyvin lasten altaissa ja liukumäissä.



Aamiaisen ostimme asuntoon ja lounaankin söimme silloin tällöin  parvekkeella. Mukava asunto meillä: 2 makuuhuonetta, olohuone, keittiö, kylpyhuone. Lisäksi kaikki mahdolliset kodinkoneet, jopa pyykinpesukone.



Näkymä meidän partsilta. Merinäköala olisi ollut ihana, mutta ina ei voi voittaa. Juurikin sopiva alue meille kaukana kaupungin hälinästä ja bailauspaikoista. Rauhallinen, mukava alue.


Päivällinen nautittiin aina eri ravintoloissa ja tässä ravintolassa oli niin hupaisaa. Naurettiin niin että pissat meinasi tulla housuun. Jutut lähti käsistä siinä kohtaa kun mummi tarvi muutaman ylimääräisen hammastikun ja sujautin niitä pari käsilaukkuun. Sitten suunnittelimmekin jo coolerin salakuljettamista pois minun maxi-hameen alla. Voi että me naurettiin! Elmokin, vaikka en tiedä nauroiko samalle jutulle, mutta oli niinku muka juonessa mukana.

Elmo sai pääkokin hatun eräässä hevosravintolassa. Siellä oli varmasti jotain 20 hevosta ja vaelluksien lisäksi, heillä oli iltaohjelmassa hevos-show. Vähän erilainen ravintola, kärpäset ehkä pieni haitta siinä ruoan nautiskelussa.



Tässä kuvassa ravintolan ulkopuolella patsastelemassa ponin kanssa. Meiksillä on pieni hevospelko ja aina kun lähestyn hevosta, niin se kääntää ne korvat suipolleen ja sitten vasta olenkin paniikissa. Se on jotenkin niin kunnioitusta herättävän kokoinen.




Sitten kävi näinkin, että Elmo nukahti kesken lounaan. Oli tullut uitua ja touhuttua niin kovasti, että siihenhän se nukahti. Elmolla on kyllä käsittämättömät unenlahjat, pystyy nukahtamaan vaikka lattialle. Hyvähän se kai on. Yhteisperintänä saanut sen minulta ja Akilta. Minä olen jopa nukahtanut kesken keskustelun. Päkä voi todistaa. Ajeltiin kerran autolla tansseista pois ja ihan vireä keskustelu meillä siinä päällä, sitten alkaa minun puhuminen hieman katkeilemaan ja yhtäkkiä olen tyystin hiljaa. Päivi on ihan pöyristynyt: "Muija nukahti kesken lauseen!!!!" ;)




Alueella asuu paljon suomalaisia talven yli tai ympäri vuoden. Pohdin itse tätä vaihtoehtoa. Itse olen mielestäni syntynyt siinä mielessä väärään maahan , sillä en niin pidä kylmästä tai talvesta yleensäkään. Vaatekaapissakin on enemmäkseen kesävaatteita (siksköhän mulla on aina kylmä talvella?). Lämpimässä olisi ihana asua. Toki sosiaaliturvasta ja muista käytännön asioista tulisi ottaa selvää ennenkuin edes pohtii tarkemmin maahan muuttamista. Mutta yksi todella ärsyttävä asia on se niiden kieli. se olisi muuten ihan kiva kieli. Helppo lausua ja paljon johdannaisia englanninkielestä, mutta kun ne molottaa sitä hemmetin kovaa ja kaikki päällekäin, niin että korvaan sattuu. Ärsyttävää! Radio-ja telkkariohjelmatkin! eihän siitä saa mitään selvää, kun ne puhuu kaikki yhtä aikaa. Italiankieli tai Ranskankieli olisi ihana oppia.

Anteeksi muuten kaikki kirjoitusvirheet blogissani, olen huomannut että niitä on paljon, mutta en jaksa tarkistaa tekstejä. Toivottavasti on ymmärrettävää. Tuli vaan mieleen.


Lämpimästi suosittelen Espanjan etelärannikkoa. On lämpöä, hyvää ruokaa ja kohtuu huokeaa. Meillä oli onnistunut ja vaivaton loma. Me ei tehty oikein mitään erityistä. Yleensä mun luonteella on painettu paikasta toiseen ja mahdollisimman paljon pitää nähdä ja tehdä. Varmaan näin kun ikää alkaa tulemaan, niin kaipaa sitä rauhaa ja joutenoloa. Se oli just parasta!

3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Hauskat nuo jooga kuvat ;)

Sirkku kirjoitti...

Niin onkii!!!!

Miina kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää hyvältä teidän lomamatka! :D Täällä vaan haaveillaan lomasta...