tiistai 13. syyskuuta 2011

International Lunch - Part 3

Tällä kertaa kokoonnuimme englantilaisen Marien luona. He olivat vasta muuttaneet uuteen omakotitaloon ja pääsimme samalla katsastamaan sen. Mariella on kaksospojat, jotka ovat tällä hetkellä hieman yli vuoden ikäisiä, että touhua on kuulemma riittänyt. Talo oli suuri, muistaakseni lähelle 200 neliötä ja puutarha oli englantilaiseksi suunnaton. Kyllä siellä kelpasi asustella. Harmin paikka ei ollut kameraa mukana.

Kilistelimme aluksi oikein skumpalla ja oli todella mukava nähdä taas rouvia.

Alkupaloiksi Helena toi "pate de foie gras" eli ankanmaksa pateeta ja salaattia, missä oli ankanpaloja. Tämä erikoisherkku on erittäin kallista ja hienostunutta ruokaa. Kallista etenkin siksi koska sellainen hard core tuotanto on Euroopassa kiellettyä. (Tässäkin kohtaa pätee sääntö, liika tieto lisää tuskaa, älkää lukeko yksityiskohtia ankanmaksantuotannosta...) Mutta kyllä se hyvää oli!!!  Kokemuksen arvoinen juttu.

Pääruoaksi oli Englantilaista perinneruokaa: perunamuusia, makkaraa ja ruskeakastiketta. Se oli ihan hyvää.

Jälkkäriksi olin tehnyt omenahyvettä jäätelön kera ja sekin tuntui maistuvan. Jokaisella maalla oli oma vastine kyseisestä jälkiruoasta.

Laura oli vielä leiponut erikoisuusreseptillään porkkanamuffinsseja. Erikoisen siitä teki se, että jauhot loppuivat kesken ja ne korvattiin puurojauheella. Herkullisia niistä tuli!

Seuraava kokoontuminen meillä on amerikkalaisen Cindyn kotona lokakuussa.

Kevennä mieltäsi, älä ruokias!!!!

1 kommentti:

jp1965 kirjoitti...

Tuli ihan vesi kielelle, kun jättää noi ankka-jutut väliin! Porkkanamuffinssit on varmaan myös hyviä. Mitä on muuten puurojauhe? Kerran oon maistanu ankkaa ja oli outo maku!