torstai 8. syyskuuta 2011

Uimahallireissu


Käymme harvakseltaan uimahallissa täällä, Suomessa tuli käytyä melkein viikoittain. Elmo on aikamoinen vesipeto. Netistä löytyi hyviä kuvia meidän paikallisesta uimahallista, joten arvelin, että tämä saattaisi kiinnostaa. Paikan nimi on Five Rivers Laisure Centre, missä olen käynyt myös muutamalla jumppatunnilla.



Olen ymmärtänyt, että tämä on ns. kunnallista toimintaa, eli veronmaksajat maksaisivat ainakin osan uimahallien ylläpidosta. En tosin ole varma tästä. Voin käydä ottamassa selvää kylläkin.
Tässä sisäänkäynti.


Tässä kassa sekä kahvio. Uintihinnat täällä ovat: Aikuinen 5.70£, lapsi 4.15£,  50+ ja eläkeläinen 4.55£. Jos hankit jäsenyyskortin, niin tässä tapauksessa pääset edullisemmin.


Kuvassa Main Pool, eli isoin uima-allas on 7 ratainen, 25 metriä pitkä. Lisäksi Beach pool, mikä oli vaihtelevalla syvyydellä ja samassa altaassa sijaitsi hierontapisteet sekä lasten "touhuallas". Ja sitten on vielä Teaching pool, mikä on siis opetusallas.


Katsomokin löytyy. Uimavalvojia kierteli kaiken aikaa yhteensä jotain 3-4 samaan aikaan. Uimahallin käyttö oli täysin aikataulutettu. Jokaisella altaalla oli säännölliset varausajat. Jumpparyhmän ollessa, muita asiakkaita ei päästetty isoon altaaseen. Perheille oli täysin omat ajat jolloin saavat tulla uimahalliin esim tiistaisin klo 18.30-20.00 Ja lauantaisin 12.30-14.00 sekä 15.00-17.00 ja muuna aikana myytiin EI OO:ta. Näinä aikoina uimahalli muuttui ihan Serenaksi.


Tässä kuva Beach Pool:sta, joka syvenee tuonne täysin vastakkaiseen suuntaan. Nurkassa on erilaiset poreet ja niskaan lentävät vesipaineet. Siellä on myös tuo hieno kiemuraliukumäki, missä Elmo-Hurja haluaa laskea moneen otteeseen.


Pukutiloista ei ole nyt kuvia, mutta pukutilat ovat miehillä ja naisilla yhteiset. Olipa hyvä että tiesin tämän, sillä Aki kun oli mennyt sinne, niin hän ehti olla hetken munasillaan, ennenkuin tajusi tämän seikan että samassa tilassa tosiaan on myös naiset. Joten uimapuvut tulee olla päällä tai ne voi käydä vaihtamassa päälle sellaisissa pienissä kopeissa.

Aluksi en tiennyt, että paikassa on myös yksityiset suihkut ja olo oli kaikenaikaa likainen, sillä suurin osa paineli suoraan altaaseen tai menivät yhteisiin suihkuihin uikit päällä.

En oikein osaa kuvailla ehkä sitä tunnetta mikä minulla oli, kun menimme päätteeksi Elmon kanssa suihkuun ja kaksi todella karvaista arabimaan edustajaa pesivät itseään vieressämme sellaiset pitkät shortsit päällä ja itse yritin pestä omia hiuksiani ja samalla näin erilaisia karvoja joka paikassa. Se mielentila kun näet karvaisen miehen levittävän saippuaa itseensä ja sujauttaa sitä sinne shortsien sisälle on jotain näiden fiilisten sekoitus: vaivautuneisuus, vastenmielisyys ja halu omistaa oma teleportaatiolaite. Myöhemmin tosiaan huomasin yksityissuihkut, joita muut eivät juuri käyttäneet. Arvelen niiden olevan enemmänkin tietyn uskontokunnan edustajille. Ne olivat tälläisiä koppeja myöskin, kuten vaatteiden vaihtokopitkin. Vaikka meillä alastomuus Suomessa on luonnollisempaa, mutta valitsen mieluummin sen kopin ensi kerralla, että saan todella rauhassa puhdistua kunnolla.

Sauna sijaitsi toki rakennuksessa, mutta jotta pääsisi sinne tuli ensin pukeutua ja mennä rakennuksen toiseen päähän ja riisuutua, että pääsi lämpimään.



Samassa rakennuksessa sijaitsee 2 urheiluhallia. Toinen on yläkerrassa ja toinen alakerrassa, missä lähinnä pelataan pallopelejä.




Tässä kuvia paikankuntosalista.


Tässä salin lämmittelylaitteet.

Kössihallit.


Keskuksesta löytyy 2 jumppasalia joissa minäkin olen sen pari hassua kertaa käynyt. Salisburyn keskustassa on sitten 3 yksityistä salia, joihin täytyy ostaa jäsenyys. Täällä jumppatunti maksaa 7,5£.  Ja jos ostat "jäsenyyskortin", niin saat jumppatunnin edukkaammin.


Tässä vielä näkymä kahviosta!
Missä on muuten ihania salaatteja myynnissä.

Muutoin hieno paikka ja hyvät puitteet, mutta tuo pukukoppi/ suihkupuoli on kyllä suuri miinus.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Repesin. :D Sun pitää0 ehdottomasti mennä kertomaan niille, että sauna kuuluu allasosaston ja suhkujen yhteyteen. Ja että peseytyessä kuuluu olla alasti, koska uikkareiden alle pesiytyy pöpöjä. Yök :)
Annina

Sirkku kirjoitti...

Joo, eiks oo aika järkkyy. Menee ihan fiilarit ko tietää että altaat on täynnä pöpöjä ja jotenkin se riemu siitä uimisesta minulla ainakin menee ällötystunteen vuoksi...

Linda kirjoitti...

Oon kuullu aiemminkin näistä Englannin erikoisista uimahallikäytännöistä, aikamoista...

Ja aika kallista? Mutta puitteet on onneksi hyvät :)