perjantai 15. heinäkuuta 2011

Huvipuisto!


Päivänä kauniina, kun Akilla oli peräti yksi vapaapäivä koulusta, lähdimme koko perhe huvipuistoon. Huvipuisto sijaitsee vajaan tunnin matkan päässä. Kelit osuivat kohdilleen, aurinko paistoi ja oli lämmintä. Huvipuistossa on pertsa-peruspuoli, mistä löytyy perinteiset kahvikupit, vesivuoristorata, viikinkilaiva ym. ym. Sitten siellä on Pipsa Possu -maailma, missä kaikki laitteet liittyvät kyseiseen piirrettyyn.


Iskä ja Elmo hyppäsivät het alkumatkasta possujunan kyytiin ja komeesti siellä mentiin luu pihalla. Juna soitti jotain raivostuttavaa lastenlaulua joka kierroksella, ei hirveen kauaa pystynyt olemaan siinä vieressä. 


Luu pihalla.
Huvipuistossa oli todella panostettu esteettisyyteen. Jokapuolella oli istutuksia ja todella todella hienoja. Pensaita oli tehty eläimen mallisiksi ja kukkia oli kaikissa väreissä. Pipsa Possu maailmassa kaikki oli rakennettu piirroskuvamaisesti ja yksityiskohdat olivat mainioita.


Dinosauruksen kyydissä.

Mä luulin, että mä oon sellainen mutsi, joka menee huvipuistossa het siiderille ja heiluttelee vaan sieltä terassilta lapsukaiselle kun se suihkailee laitteesta toiseen, mutta mullahan olikin ihan hyvä asenne huvipuistoreissuun. Sitä meinasi oikein itsekin innostua. Tosin kaikista pahimmilta näyttäviin laitteisiin en kyl mielellään mene, koska tulee paha olo. Onneksi on iskä. Hän pystyy pyörimään laitteissa vaik kuin ennenkuin pää menee pyörälle.




Teekupeissa erittäin luonnollinen hymy päällä.



Dinosaurus laakso oli kiehtova. Dinosaurukset olivat näköispatsaita ja nauhurilta tuli niiden ääniä. Se piti kiertää useamman kerran ja Elmo toisti itselleen: "Ne eivät ole oikeita. Minua ei pelota." Haluaisin ostaa Elmolle jo sellaisen dinosauruskirjan, mutta koska ovat luonnollisesti englanninkielisiä, niin täytyy odottaa ensi vuoteen että saa sen suomenkielisen.



Triceratops. Voi elämän kevät tät mun yli kymmenen vuotta vanhaa pokkaria, kuvat onkin just sen näköisiä. Olen esittänyt toivomuksen että saisin uuden kameran. Pokkarin edelleen, millään järjestelmäkameralla en jaksa alkaa säätämään.


Minivuoristoradassa. Elmo-erikoisuusmies uskaltautuikin vaikka mihin vempeleeseen, vaikka ennen hän jäätyi totaalisesti tivoleissa.


Vesimaa. Tää oli tosi hauska idea. Iso alue, missä voi juosta vesisuihkujen seassa. Vesisuihkuja oli monia monia erilaisia. Joistakin tuli vähän, joistakin kaatamalla ja kaikista jännintä oli se, ettei koskaan tiennyt milloin mikäkin suihku suhauttaa... Maa oli ns. tartaania tai sellaista materiaalia, että se ei ollut liukas. Tässä Elmo viihtyi pitkään.



Vesivuoristoradassa. Iskäkin ihan innostui. Ainoa poikien harmitus oli, että Elmo ei päässyt ajamaan mikroautoilla. Minkähänlainen hurjapää Elmosta tulee, kun iskä on hurjapää ja äiti on Vatanen? Ihan pelottaa ajatella.




Kaivurimies. Elmo kiersi tässä laitteessa ainakin 5 kierrosta putkeen, koska jonoakaan ei juuri ollut. Muutenkin päästiin jonottamisessa aika vähällä, ainoastaan Pipsa Possu puolella oli jonoa joka paikkaan. Me sieltä hiippailtiinkin melko pian pois, vihaamme jonottamista.



Iskä ja Elmers vuoristoradas.


Onnellisuuspoika! Poika oli niin väsynyt päivän jälkeen että kuukahti totaalisesti jo rattaisiin matkalla autolle. Oli tosi mukava perhepäivä!

Kotiin tullessa siellä odotti EI-NIIN-MUKAVA yllätys. Talomme sisällä lenteli jonkinsortin räksä. Minua alkoi heti etomaan kun mietin, että minne kaikkialle se on ehtinyt kakkimaan. Aki ajoi sen ulos ja päätti tutkia savupiipun, mistä lintu oli sisälle päässyt. Siellä oli oikein viehättävä yllätys. Neljä kuollutta lintua läjähti olohuoneeseen, kun Aki avasi hormin suojan. Johan alkoi kämppä haisemaan uimahallille, kun desifiointiaineet vain lotisi. Että minun teki pahaa...

Jos tuota viimeistä ei oteta lukuun, niin upea päivä perusarjen piristykseksi!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mika ton huvipuiston nimi oli?

Anonyymi kirjoitti...

Peppa Pig World, Poultons Park, New Forest, Hampshire

Mukavaa huvipuistoilua!

Terkuin Sirkku